dinsdag 17 mei 2011

Recept: Appelflappen!Hmm, heerlijk! Als ik ergens van houd zijn het appelflappen. Het lekkerste (en leukste!) is natuurlijk om ze zelf te bakken. Dat heb ik vandaag ook gedaan, het recept wil ik graag met jullie delen zodat jullie allemaal heerlijke appelflappen kunnen bakken!
Het is in een half uurtje gedaan, dus ook handig als je visite krijgt en niks in huis hebt (:De benodigdheden:
- 3 (oude) appels
- Kaneel
- Suiker
- 10 velletjes bladerdeeg
- Water

De bereiding:

Stap 1: Verspreid de velletjes bladerdeeg over een tafel/aanrecht zodat ze kunnen ontdooien terwijl jij de vulling maakt.


Stap 2: Schil de appels en snij ze in stukjes. Doe ze daarna in een bak/kom.


Stap 3: Doe kaneel en suiker over de appels. Doe er zo veel/weinig over als je wilt.

Stap 4: Warm de oven voor op 210 graden. Als je klaar bent met je appelflappen is de oven warm genoeg om ze erin te doen.

Stap 5: Ondertussen is het bladerdeeg ontdooid. Leg stukjes appel op een deel van het bladerdeeg. Maak je vinger een beetje nat met water en maak de randen om de stukjes appel nat, zo zorg je ervoor dat het bladerdeeg goed aan elkaar blijft zitten.


Stap 6:
Vouw het bladerdeeg dubbel. Maak met een vork streepjes op de randen waar het bladerdeeg aan elkaar zit. Dit zorgt niet alleen voor een leuk motiefje, maar zorgt er ook voor dat het bladerdeeg beter aan elkaar blijft zitten en het niet openscheurt in de oven.
Maak nu de bovenkant van de appelflap een beetje nat met je vinger. Strooi hier nog wat suiker overheen zodat er een knapperig laagje over je appelflap komt.

Stap 7: Herhaal dit bij alle velletjes bladerdeeg.

Stap 8: Doe een stuk bakpapier over een bakplaat heen en leg de appelflappen erop. Als je niet genoeg ruimte hebt kan je ook twee bakplaten gebruiken.Stap 9: Als het goed is, is de oven warm. Doe de appelflappen erin en zet de timer op een kwartiertje. Is de oven nog niet warm wanneer je al klaar bent? Ruim dan vast de suiker, kaneel en de schillen van je appel op.

Stap 10: De appelflappen zijn klaar als ze goud/bruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze een half uurtje afkoelen. En niet aanzitten! Anders heb je grote kans dat je je vingers verbrandt (;


Stap 11:
Leg een appelflap op een schoteltje, ga ergens comfortabel zitten en.... SMULLEN MAAR!

Ik hoop dat jullie dit een leuk (en lekker!) recept vonden en of jullie vaker recepten willen zien. Ik lees het wel in de comments!

Hope you liked it,
Melissa

1 opmerking: